logo
dolar35 euro36
Yeni Kasa TOGG Tanıtıldı
Yeni Kasa TOGG Tanıtıldı

TOGG, dünyanın en büyük teknoloji fuarında yerini aldı ve çok başarılı. TOGG CEO’su Gürcan Karakaş ABD’nin Las Vegas şehrinde gerçekleştirilen CES’de (Consumer Electronics Show) Türkiye’nin otomobilini tanıttı. Karakaş, Ayrıca yerli otomobilin 0-100 km hıza 4.8 saniyede çıktığını belirtirken seri üretimin 2023 yılının ilk çeyreğinde başlayacağını söyledi ve  Türkiyenin ismini duyuracak . Türkiye’nin yerli otomobili TOGG dünyanın en büyük teknoloji etkinliklerinden birisi olan CES 2022’de sahne aldı.

TOGG CEO’su Gürcan Karakaş ABD’nin Las Vegas eyaletinde gerçekleştirilen CES’de (Consumer Electronics Show) Türkiye’nin otomobilini tanıttı. Küresel olarak tescil ettirdiği farklılaştırıcı yaklaşımı UseCaseMobility kavramı ile ‘Veri Bazlı İş Modelleri’ ‘Yeni Mobilite Servisleri’, ‘Akıllı Yaşam’ ve ‘Akıllı Şarj’ gibi teknolojik çözümlerini paylaşan TOGG, geleceğe bakışını vurgulayan ‘Transition Concept Smart Device’ (geçiş konsepti akıllı cihaz) adını verdiği yeni konsept otomobilini de tanıttı.

TOGG CEO’su Gürcan Karakaş’ın konuşmasından Anlaşıldığı gibi:Bugün Las Vegas’ta fuarda ve sosyal medyadaki canlı yayınlarında bize katıldığınız için teşekkürlerini sundu. Bizim planımızda yeni mobiliteyi ele alırken diğer aktörlerden bizi ayrıştıran şeylerden bahsedeceğim. Neden bu kadar uzun yol kat edip CSE’ye geldiğimizi ifade edeyim. Bizim önceliğimizin ve farkımızın altını çiziyor. Kasten bu tercihte bulunduk. Tüketici markamızın ilk duyurusunu da buradan yapmak istedik.

“YAŞAM ALANI TASARLANDI Oyunun kuralları değişmekte olduğuve size şu bilgilerle başlamak isitiyorurm; Bu aslında çoğumuzun bildiği bir hikaye gibi olsada. Öte yandan herkes bu yeni fırsata katılamıyor, pay alamıyor: 3 boyutta mega trendlerin değiştiğini görüyoruz. İlk kısmı teknoloji kısmı. Bağlantılı ve elektrikli kısmı. Öte yandan sosyal davranışlarda etrafımızdaki akıllı cihazlara alışıyoruz. Arabanın akıllı bir cihaza evrildiğini görüyoruz ve yeni bir yaşan alanını burada ortaya çıkıyor. Bizde ilk günden itibaren bu yaşam alanını tasarladık. Aslında biraz da sayılarla göstermek isterim. Kar havuzlarına bakarsanız önümüzdeki birkaç yıl içinde hatta yarından sonra tasarım 4-5 sene sürüyordu, üretim imalat 4-5 sürüyordu. 2025 dediğimiz gibi aslında çok yakın bir gelecek.

AKILLI ARAÇ FARKLI OLMASI GEREKİYORDU Bu sütunlarda gördüğünüz kar havuzları yeni mobilitenin alanında olacak şekilde. Bizim en başından beri niyetimiz buydu tabiki . Bu yolculuğa çıkmadan evvel biz de dünyada yaklaşık 20 şirketle bir kıyaslama yaptık ve sonunda. Daha başarılı olanların ana sebebi neydi, daha başarısız olanların sebebi neydi. Bunu görmek istedik. Bir şirketin entellektüel varlığı somut varlıklarından daha önemli oluyor olduğunu anladık .Artık hangi ülkede kaç fabrikanınız, kaç çalışanınızın olduğu önemli değil. Akıllı bir araç tasarlarsınız onun farklı olması lazım. En baştan itibaren bunu tüketici elektroniği olarak tasarlamanız gerekiyor. Yani teknoloji kısmı bağlantılı olan diye geçiyor olmasıda güzel ayrıca.

USE CASE MOBILITY Biz küresel bir Use Case sağlayıcısı olarak bahsediyoruz. Bu başlangıçta gaz ve toz bulutuydu. Bizim bir hassa iş ortaklığı dediğimiz farklı bir yaklaşımla inovasyonu ele almak. Yarından sonra inovasyonların çoğu kurumsallardan değil. Bizim yapılanma şeklimiz ve ortaklarımızla işbirliği biçimimizde farklı bir yaklaşım. Ülkede en büyük telekom operatörü var. Yine bölgenin ticari üreticisi var. Yani ekosistemimiz için ihtiyacımız olan her ne varsa büyük ölçüde bu ortaklarımızın yetkinlikleri bunları karşılıyor olmasıda ayrı bi olay. Biz yolcuğumuzu yeni lige giden yol olarak tanımlıyoruz. Eski dünyada odak motorlar ve şanzımanlaraydı. Yeni dünyada ise odaklandığımız nasıl değer ürettiğimizdi. Ürünün kendisi değil.

“İNTERNETİN İÇİNDE ARAÇ VAR” Sistemin bütünü aslında internette yer alıyor. Araçta internet yok , internetin içinde araç var. Yarından itibaren şirketlerin odağı beygir gücünde olmayacak işlemci gücünde olacak. Doğu tarafına bakacak olursak duygusal dünyayı daha iyi anlıyoruz. Batı dünyasına baktığımıza baktığımız daha rasyonel davrandığını görüyoruz. Öte yandan duygusal ve rasyonel davranışların birleştirilmesi de bizim logomuzda temsil ediyor. Use Case Mobility kavramı bizim en çok çabayı gösterdiğimiz alan ve bu başarı için çabaladık. Bugün ve yarını birleştirdiğimiz tam olarak da bir alan oldu.

ORTAK AKLIN ÜRÜNÜPotansiyel faydaları ve kullanıcıların beğendiklerini ve beğenmediklerini belirli bir odak gerekiyor. Bu odaklanma da stratejik gelişmelere yansıyor olmasıda güzel. Bu ilgili stratejik alanları belirlerken dünya genelinde startup taraması yaptık ve çalıştık. Onlarla irtibata geçtik derinlemesine toplantılarımız oldu. Nihayetinde 28 startup’la çalışmaya başladık. Bizim amacımız aslında ekosisteme yama yapmak değildi ve . Nasıl daha büyük adımlar atabiliriz. Çelik bir model gerekiyor. İşlevsel ekiplerin bir araya gelip çerçeveyi oluşturuyorlar. Biz binlerce fikir üzerinden 350 kullanıcı fikri belirledik. Bunlardan 40’ı yüksek yenilikçi olarak belirlendi. Biz belirlediğimiz bu konularda startup’larla çalışmaya başladık.

“0-100 KM HIZA 4.8 SANİYEDE ÇIKIYOR” Akıllı cihaz alanında sunduklarımıza bakacak olursa çok büyük bir aks aralığı var. 200 ile 3400 beygir gücü sunuyoruz. 0’dan 100’e 4.8 saniyede çıkış 500 km WLTP menzili sunuyoruz. Bunlar ilk günden itibaren kıyaslama mukayese yoluyla belirlediğimiz hedefler. Ve tabi bunların da mobility ekosistemine entegre edilmesi gerekiyor . Hizmetler tarafındaki daha yüksek faydayı gördük ve göreceğiz. Bu yaşam alanında kredi kartınızı çıkarmanız ya da başka bir şey yapmadığınız bir yolculuk hayal edin. Diğer hedefimiz de çarpışma testlerinden 5 yıldız almak. Bir arabadan fazlasını oluşturduğumuz için bir fabrikadan daha büyük bir tesis oluşturmamız gerekiyordu. Her şey tek bir çatı altında olacak. Bu teknolojiyi 3. taraf ve şirketlerle yaşayabiliyoruz. Biz aynı zamanda Avrupa’daki en yüksek boyahaneyi işletiyoruz.

SERİ ÜRETİM 2023’TE BAŞLAYACAK Boya atölyemizdeki uçucu bileşik salımları Avrupa standartlarının 7’de 1’inde, Türkiye standartlarında 9’da 1’inde… Neler yaptığımıza bakalım. Tesis 2022’de tesis inşası başladı. Aralık 2021 itibarıyla boyahane gibi teçhizatın kurulumunu yapıyoruz. Eğer ilginizi çekerse inşaat çalışmalarını YouTube hesabından takip edebilirsiniz. Seri üretim 2023’ün ilk çeyreğinde başlamış olacak. Prototip ve test çalışmaları başarılı bir şekilde devam ediyor. Bu yeni dünyada pilin hücreden modüle, modülden pakete kadar gitmesinden bahsediyorduk. Ortağımız güç konusunda lider olmasıda ayrı güzel. Yüksek enerjili hücreler konusunda da öncü. Otomotiv işi için değil, enerji depolama işleri için de yapacağız. Sadece otomotiv, Türkiye için değil. Bir dizi ülke var. Afrika ülkeleri dahil olmak üzere. Ve bu şirketi 15 gbw hücre ve paket boyutuna ulaştıracağız.

405
Cevap bırakın

© 2024 Copyright Tüm hakları saklıdır. - Antalya Hakkinda Resmi
facebook twitter instagram youtube pinterest