Enseden gelen baş ağrısı, enseye vuran ağrının başın etrafına ve önüne doğru yayılması şeklinde tezahür eder. Bu ağrının bazı sebepleri olduğu bilinmektedir. Kısmi baş ağrıları bulunduğu gibi, kronik baş ağrıları da insana hayatı zindan etmektedir. Bu tip baş ağrıları, kimi zaman migrenle karıştırılsa da ondan farklı gelişmektedir. Keza, migrendeki bulantı, görme bozukluğu, kusma, denge kaybetme hallerinin şiddeti, bu baş ağrısında boy göstermez.
Enseden gelen baş ağrısı nasıl geçer? diye sorulduğunda, bunun kökenine inilmesi önemlidir. Yüksek tansiyon durumlarında bu ağrı sürekli hissedilir. Buna ayrıca kulak çınlaması da eklenebilir.
Ensedeki ağrı, en çok fıtık gibi durumlarda meydana gelmektedir. Boyun fıtığı enseyi vurmaktadır. Enseden gelen baş ağrısı nasıl geçer diye sorulduğunda, eğer bu ağrı kola doğru da iniyorsa, kalp krizi riskinin yahut kalbe bağlı bir başka sorunun geliştiğinin de işaretidir.
Sinüzitiniz varsa yahut sinüzit başlangıcı bulunuyorsa, ağrı enseye yayılabilir. Duruş, oturuş bozuklukları, aynı yerde saatlerce bekleme, sandalyede oturma, bilgisayar ekranı başında manyetik enerjiye uzun süre maruz kalma gibi durumlar da ağrıya sebebiyet verebilir. Eliniz ensenize istemsiz gidebilir. Buranın omuz başlarına değin tutulduğunu hissedebilirsiniz.
Enseden gelen ağrı yorgunluk belirtisi sayıldığı gibi, hastalık belirtisi de sayılabilir. Bu yönde, kişi uzanabildiği ölçüde ensesini tutup, oraya dairesel masajlar uygulayabilir. Eğer, ağrı sürekliyse, dayanılmayacak boyuttaysa, acilen bir doktora gidilmesi tavsiye edilir.
Kafanıza bir darbe aldıysanız, kafanızı bir yere çarptıysanız, depresyon halindeyseniz, aşırı halsizlik çekiyorsanız, üzerinizde aşırı stres varsa, bunun etkisi boynunuzda hissedilecektir. Keza, boyun, ense, omuz gibi bölgeler yüklenme ve hızlı hayat şartlarının getirdiği deformasyonlar sonucu, çabuk hasar görürler.
Enseden gelen baş ağrısı nasıl geçer denilirse, ağrının şiddeti, periyotları, yan etkileri de teşhis adına yön gösterici olabilir. Şüphesiz ki, her sağlık problemi gibi, bu problemde de ilk iş, bir doktora muayene olmak adına harekete geçilmesidir.
Bu anlamda, ensede oluşan ağrıya göre satılan ilaçlar, kas gevşeticiler yahut bölgesel masaj işe yarayabilir. Ensenize buz kalıplarıyla kompres uygulamanız yahut ılık, sıcak bir suyla duş almanız da rahatlamanıza neden olabilir.
Oturuş stilinizi kontrol edin. Omuzlarınızın dik, başınızın önde olmasına dikkat edin. Oturma eğrilikleri de ensede ağrıları arttırmaktadır. Bu ağrı, zamanla baş bölgesini de kaplamaktadır. Bu yönde, başınıza, şakaklarınıza, ensenize, boynunuza ve omuzlarınıza da masaj yapmanız, yaptırmanız tavsiye edilir.
Uyku düzeninizin kontrolü de önemlidir. Günde en az 6 saat uyumanız gerekir ki, bağışıklık sisteminiz güçlensin. Yoksa, bağışıklığın zayıfladığı her an, ağrılarla yaşamanız da kaçınılmaz olacaktır.
Lavanta, nane, ada çayı, biberiye, fesleğen misali yoğun esansları kullanmanız da ağrılarınızı dindirmek için bir alternatif oluşturacaktır.